Кремъл се наежи: Изявленията на САЩ за „Северен поток 2“ са недобросъвестна конкуренция

Говорителят на руския президент подчерта, че на срещата Тръмп-Путин няма да бъде засегната темата за „Северен поток 2“

Изявленията на САЩ за „Северен поток 2“ са пример за недобросъвестна конкуренция и предизвикват загрижеността на Москва. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков в интервю за RT, цитирано от РИА Новости.
„Неотдавнашните изявления от американска страна за „Северен поток 2“, по изцяло търговски проект, са пример за недобросъвестна и нечестна конкуренция“, коментира Песков. 
В контекста на думите на държавния глава на САЩ Доналд Тръмп по отношение на руския му колега Владимир Путин, говорителят на Кремъл заяви, че „конкуренцията преди всичко е позитивно явление“. 
„Конкуренцията развива света. Но при едно условие – честната конкуренция в политиката и в икономиката. Това води до ускоряване и развитието на всички глобални процеси. Със съжаление констатираме, че тази конкуренция не винаги е честна“, отбеляза Песков. 
Говорителят на руския президент подчерта, че на срещата Тръмп-Путин в Хелзинки няма да бъде засегната темата за „Северен поток 2“. „Не бих казал, че ще бъде в дневния ред. Не мисля, че това трябва да бъде осбъдено най-напред“, изрази мнение Песков.