Крехки телешки медальони с гъби в "канапе"

Време за приготвяне - 60 минути

Продукти за 4 порции:

1 кг телешки медальони
8 филии хляб
250 г гъби
2 яйца
8 с.л. бульон
60 г масло
60 мл. олио
брашно
черен пипер
сол


Рецептатa:

Месото се реже на пържоли, които се начукват, натъркват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се пържат за кратко на силен огън в сгорещена мазнина. След това се изваждат в чиния и се поливат с малко бульон.

Филийките хляб топвате в яйце и ги пържите в същата мазнина. Това е канапето, върху което ще сложите месото.

Гъбите се измиват и подсушават, след което се нарязват на филийки и се задушават в маслото. Щом омекнат, се поръсват с черен пипер и сол на вкус.

В порционни чинии се поставят първо хляб, после телешки медальон и отгоре гъби. Ястието се залива с образувалия се гъбен сос