КОНПИ: Атаката срещу комисията е от двама олигарси и една политическа партия

Проверяваме наш служител за изнасяне на информация до висше държавно лице, приближено до политически лидер

"В Комисията тече проверка на информация на приближено лице до политически лидер. Същото лице, в качеството си на висш държавен служител, възползвайки се от служебното си положение, е извършило злоупотреби, вследствие на което е получило неправомерно парични суми в особено големи размери", съобщиха от пресцентъра на КПКОНПИ. "За същото това лице са налични данни, че организира изборите на определена политическа партия. По същия случай се извършва и втора проверка за изнасяне на информация от служител на Комисията към същото това лице. Материалите за изнасяне на информация са предадени на прокуратурата", се казва в отвореното писмо.

"Атаката срещу Комисията е от двама олигарси и една политическа партия, за което има 2 млрд. и 200 млн. причини, които могат да мотивират не една политическа партия да направи това. За нас Комисията, сигурността и стабилността на държавата, както и борбата с корупцията, са единствената задача. Във връзка със свикания Консултативен съвет за национална сигурност на 5 април до президента на Република България е предоставен доклад относно постигнати резултати в противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество за лица, заемащи висши публични длъжности. Постигнатите резултати и ефективността на Комисията са оценени, както от Европейската комисия, така и от международните партньори. 

Съгласно Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е независим специализиран, постоянно действащ държавен орган за осъществяване на политика по противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество", обобщават от КПКОНПИ.