Корнелия Нинова: Целта на вота е много по-голяма от това да ядосаме Борисов по време на председателството

Заставаме сами срещу всички, избрахме да сме различните, алтернативата и да променим статуквото

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова

По въпросите, които касаят общото бъдеще на България в ЕС и достойното участие на България в ЕС нямаме принципни различия с управляващите, но по вътрешни въпроси и откритите проблеми оставаме твърда опозиция, заяви по БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Целта на вота на недоверие е много по-голяма от тази да ядосаме Борисов по време на европредседателството и в присъствието на европейските гости. Тема корупция е особено голяма. Трябва да признаем, че имаме проблем. Корупцията е проблем на цяла Европа. Това, че вадим темата, не е антиевропейско поведение. 

Нинова обясни още, че в основата на мотивите за вота на недоверие стоят прозрачност и последователност. 

На въпрос не се ли обричат на самота след оттеглянето на ДПС, Нинова обясни: "Внасяме го сами след думите на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, че няма алтернатива на Борисов и трябва да пазим стабилността на държавата. Коя стабилност да пазим? Това, че се топим като народ, че всеки месец се закриват болници, че всяка седмица има корупционни скандали, престъпността ли? Имаме принципни различия за управлението на страната. Целта ни е да покажем проблемите и чрез вота на недоверие да търсим решението им. Заставаме сами. Няколко пъти вече заставаме сами срещу всички. Избрахме да сме различните, алтернативата и да променим статуквото“, подчерта Нинова.

 „Какво лошо има в това да сме сами?“, попита в допълнение тя.„Хората гласуват за този, който им предлага реални неща и на когото имат доверие. Протестите показват, че на народа му омръзна и излезе, за да си каже мнението. Какво видяхме? Всеки, който излиза, получава пари, за да има спокойствие. Тази пари ще свършат, те не могат да се раздават безкрай. Така не се управлява“, категорична бе Нинова. „Накрая всички политици вкупом ще станем излишни. Ние искаме да се разграничим от това“, завърши тя.