Нинова с тържество на популизма: Освободих човека, който ни заведе на СПА

Умишлено прехвърлиха проблема за указа на Младенов върху президента

Нито един лев от парите на българските граждани не е изхарчена за СПА-комплекса, където имахме семинар. Не сме харчили и от партийната субсидия. Забраних да се ползват парламентарни коли и да се отчита бензин в парламента, защото това са народни пари. Не, всеки да си пътува с личен...  Категорична съм, че всеки от нас си плати хотел , храна престой. Но намирам обаче, че изборът на 4 звезден хотел е подходящ. Освободих човека, който го избра.  Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в „Лице в лице“ на Би Ти Ви. Едно тържество на популизма, което е уникално, дори за нея. 

Докато сме в провинцията,няма да получаваме заплати. Не можеш да напуснеш парламента и да получаваш заплата, обясни тя.

Може би,защото няма и начин. 

Искаме смяна на модела, защото философията на ГЕРБ е ключови държавни предприятия да се дават на концесия, каза Нинова.


"Искаме смяна на модела на управление, новият министър на транспорта ще спре ли концесията на "Летище София", който и да дойде на власт ще прави същото нещо", допълни лидерът на БСП.

"Големият проблем е, че  за пране на пари никой няма да влезе в затвора. Нека всички богати да бъдат разследвани, но дали това не е само една ПР акция. После може нищо да не стане с тези хора, само шум", попита Корнелия Нинова. 

 Битка на различни групи и лобита в ГЕРБ и Патриотите за влияние и постове. Умишлено прехвърлиха проблема за указа на Младенов  върху президента. Нещо в ГЕРБ?! Цялата тази ситуация е пародия на държавно управление. Новият министър ще смени ли философията, че МВР трябва да прехвърли охраната на частни фирми? Сбъркана е философията. Хвърляш частни фирми да пазят живота, имота, границите.

Новият министър на транспорта ще спре ли концесията на летище София? Няма. Нашето предложение е да сменим модела. Правителството е изчерпано в този вид. Трябва да се мисли за смяна на модела на управление.  Спомняте ли си, че по времето на Борисов се снимаха палати, хеликоптери. Приветстваме всички действия за борба с престъпленията. Да видим как ще приключат последните акции. Доверието го няма в институциите.

Нашите 20 човека не остават за кворум, а да защитават позиции. Гласуването за АПК е най-тежкият удар по правовата държава през последните години. Затова го внасяме в КС.  Голямата цел изисква повече усилия, а то е до края на декември ида обиколим всички общини и да се срещнем с максимален брой хора. Искаме обратната връзка. С максимално широка подкрепа в края на декември да кажем какво да направят политиците-три- четири неща.

Със Сергей Станишев имаме различно мнение за ситуацията с Орбан. Грешка е да се наложи санкция на Унгария. Това е поредната стъпка за разделяне на Европа. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в предаването "Лице в лице" по БТВ. 
"Унгария не е най-корумпираната и лишена от свобода на слово страна в Европа. Наказват ги срещу мнението им за джендър-идеологията, като го прикриват с корупцията", каза още тя.

"В бъдещия бюджет на Европа се предвиждат 8 милиарда евро повече за чиновниците в Брюксел. Бих увеличила парите за връщането на мигрантите в страните им, и устройването на живота им там", допълни Нинова. 

"ЕНП също са разделени за гласуването срещу Унгария. Всички партии гласуваха така, нямаше леви и десни", коментира лидерът на БСП.

"Ако да защитаваш българската Конституция и нашите деца, е популизъм, значи съм популист", категорична бе тя. 

"Борисов трябва да гласува против санкциите за Унгария. Знам, че ще му е трудно, тъй като трябва да застане срещу своето политическо семейство", каза Нинова.

"Можехме да гласуваме оставките и по-късно да се издаде указа за новите министри. Нещо се случи в ГЕРБ", коментира Нинова вчерашното заседание на НС.