Корнелия Нинова пак отряза ПЕС, тика БСП към изключване

Отговорила отрицателно на трето писмо от ПЕС за Истанбулската конвенция

Немалко високопоставени родни социалисти мечтаят България да е извън ЕС, ала  Корнелия Нинова единствена  е на път да постигне реален резултат по този път. Тя има реална възможност да доведе до победен край  изключването на БСП от Партията на европейските социалисти. Поне тях ще отдели от Европа , ако не другиго.  

Корнелия Нинова е отговорила отрицателно на трето писмо от ПЕС, в което се настоява да оттегли предложението за референдум за Истанбулската конвенция и да съдейства да се ревизира позицията на партията й по този въпрос.   Подписано е от Джани Питела, председателят на групата на социалистите и демократите в ЕП, изключително влиятелен в партийните среди и не само там.   

Този път европейските социалисти нямат избор и ще поставят въпроса за изключването на партията от редиците си, независимо дали председателят Сергей Станишев е съгласен с това,  твърдят запознати.  Истанбулската конвенция е тяхно дело и те няма да се примирят, че в името на властта една от уж сестринските партии е сложила прът в колелото на дългогодишните им усилия. Там искрено не разбират популистката позиция на Нинова и как тя е способна да се прави, че не разбира текстовете, които са спорни само у нас. Не без помощта на яростна чужда пропаганда.  

Корнелия Нинова очевидно не се трогва от това, вероятно вече  си е заплюла място в Политбюро на евразиатските социалисти, ако има такива и се кани да щурмува властта у нас. Или не осъзнава какво се случва? 

"От ПЕС ми наредиха веднага да изтегля предложението на референдум за Истанбулската конвенция", заяви БСП Корнелия Нинова пред "Събуди се" по Нова тв.  Тя разкри, че от водачката на ПЕС Жени Зита Гурмай дошло второ, още по-остро о писмо с нареждане да се ратифицира Коонвенцията. "Това демократично ли е?", попита Нинова.

"Нямам обяснение защо се получи такава истерия и такъв натиск за Истанбулската конвенция. В политическия си живот доста натиск съм преживяла, такова нещо не ми се е случвало", прави се на изненадана тя.