Корнелия Нинова: Коя е Деси Радева, че да коментирам думите й за предателите?

Тя не е институционална, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения

"Публично се наложи, че имаме спор със Сергей Станишев, но за мен са важни концептуалните ни различия за политика. Сергей промени пътя на автентичната левица -  дори той призна грешката, че са работили за монополи, тръгнаха към глобализма". Това каза в предаването Евродикоф по Евроком лидерът на БСП Корнелия Нинова в коментар за евролистата на социалистите

Коя е Деси Радева, че да коментирам думите й", попита Нинова в отговор на въпрос как ще коментира поста на съпругата на президента за предателите пуснат в социалната мрежа. "Тя не е институционална, тя е съпруга на Румен Радев, това са лични отношения, не мога да коментирам Фейсбук", отсече Нинова.

„Аз искам връщане към автентична лява политика и консервативната лява политика, изтъкна Нинова. "Това е консервативно ляво срещу глобалистко ляво. Втората разлика е борбата срещу статуквото. Искаме да променим статуквото първо вътре после в държавата. Третото, по което се различаваме е задкулисието – никакви договорки с ГЕРБ, никакви догооврки с ДПС, с олгираси. Този човек предложи Делян Пеевски", припомни Нинова.

Тя призна, че Станишев е втори по номинации от партийните организации. На въпроса дали не е било логично при това положение Станишев да бъде на второ място Нинова отговори, че смята, че не е трябвало да бъде в листата заради противоречията в политиките. "Борим се с Истанбулската конвенция, а той е символ на тази политика. Ето сега националния съвет преподреди листата и всеки може да гласува както иска", посочи лидерът на БСП.

На въпрос как Иво Христов попадна в листата на БСП Нинова каза, че номинациите на организациите за началника на кабинета на Румен Радев са били ясни.

Тя отказа да коментира отношенията си с президента Румен Радев, но съобщи, че той е бил уведомен за това. "Говорим си с президента Радев", каза Нинова.

Причината Иво Христов да бъде в листата е заради общите политики, които споделяме във "Визия за Европа" и "Визия за България". Имаме общи идеи за бъдещето на Европа и това е основа за съвместна работа, каза Нинова. "