Константин Боровой: Следващият конфликт на Путин няма да бъде със Съединените щати, а със собствения му народ

След новите санкции на САЩ президентът седи с изцъклен поглед, плъхът вече се е сврял в ъгъла

Константин Боровой, снимка: Радио Свобода

Константин Боровой, снимка: Радио Свобода

Обкръжението на руския президент Владимир Путин разбира, че следващият му конфликт вече няма да бъде със САЩ, а със собствения му народ, който ще издигне барикади по улиците на Москва и ще има съд, в който руските чиновници няма да имат шанс за успешен изход. Това казва руският опозиционен и политически експерт Константин Боровой.

В обкръжението на президента на Русия Владимира Путина цари паника след заявените от САЩ нови санкции, а самият президент на Руската Федерация е притиснат в ъгъла и не знае какво и как да отговори на Запада. Това е мнението на руския опозиционер и политически експерт Константин Боровой, изразено  в статия за "Апостроф", публикувана  преди дни.

"Съществува едно такова понятие – чип /фърмуеър/ – нещо, което не се променя дори при презареждане. Владимир Путин води непрестанна война със Съединените щати в продължение на няколко десетилетия.  Факт е,  че сътрудниците в КГБ са ги превърнали в роботи. В резултат Путин, който е работил в Германия, а след това в Санкт Петербург и Москва, през цялото време води безкрайна война със Съединените щати. Тази ситуация той не е в състояние да промени. Това, което  се случва след най-новите санкции и заплахата от тях, е  ултиматум. А да се говори за ултиматум на езика на сътрудниците в КГБ е нещо много опасно. В техните очи

 нахлува кръв

 и те започват да се държат неадекватно.  От друга страна, за съжаление, Путин не е в състояние да слуша съветите на никой друг "- казва Боровой. 
По думите му премиерът Дмитрий Медведев, говорителят на Министерство на външните работи на Русия Мария Захарова, представители на Държавната дума веднага публично заявиха, че "отговорът, реакция на Русия ще бъде ужасен".

"Те виждат обезумелия Путин през червени очила и по този начин интерпретират реакцията му. Но това е единственият начин да се говори с Путин, защото той е неадекватен и болен... Но както знаете, лекарите никога не се страхуват от болни пациенти. В края на краищата има халоперидол. Но има и един стар метод - усмирителната риза. И всички разговори с Путин – са 

разговори с болен, превъзбуден човек

 Това е като някакъв вид шокова терапия, което прави впечатление на пациента. Каква е ситуацията около този пациент? Опитва се с едно лекарство – говорим с него, включваме го в клуба на Г-8, слагаме го на стола, започваме разговор с него – не помага. След това се пробва с второ лекарство - сериозен разговор, надявайки се да дойде на себе си и да освободи Крим. Но това лекарство също не помага. Затова се прибягва да трето лекарство – санкции срещу неговия антураж. Но и този лек не помага особено, защото санкциите не засягат този пациент“, продължава с коментара си политическият анализатор. 

Боровой смята, че най-близкото обкръжение на Путин се възползва от болестта му, провокирайки го към неадекватни реакции.
"Всички от обкръжението на Путин са все хора, които съжителствуват в палата със своя непокорен вожд. И тяхната реакция е на уплаха и страх. Всъщност тя е много адекватна и правилна – защото ще трябва да избират: Или да играят с Путин пиесата, в която той е Наполеон, или да правят това, което прави болният пациент, който става опасен за другите. И докато всички те играят в пиеса, предложена им от Путин, се оказват актьори в играта, наречена „да бомбандираме Воронеж“. В тази ситуация всички онези Медведевци ги обзема страх не от Путин, а страх от всички в палата, защото могат да бъдат наказани за лошо поведение. Това очевидно е страх. Реакцията на същия този Медведев говори, че там цари 

умопомрачителна паника

 Седи Путин с изцъклени очи, не знае какво да прави, и освен това осъзнава, че нищо не може да направи. А около него се суетят едни хора, които разбират, от една страна, че могат да станат жертва на твърдата ръка, а от друга страна – са ужасно изплашени. За тях това е катастрофално положение ", казва Боровой. 

Според него "най-близкото обкръжение на Путин разбира добре, че следващият конфликт няма да бъде със Съединените щати, а със собствения му народ – настъпващата към Кремъл тълпа, издигнала барикади по улиците на Москва, убийства на хора, а след това съд, в които няма шанс за щастлив изход за антуража на Путин ".

"Всичко това изглежда смешно… Но ето, че отново се заговори за военни операции, защото на Путин му е нужно да артикулира думата враг, който в разбирането на Кремъл представлява останалата част от света. Днешните китайци се оказаха предатели за Русия, които при различни обстоятелства и на няколко пъти заявиха пред Путин: " Ти съвсем не си ни нужен, извинявай, старче…“. Сега имаме един плъх, притиснат в ъгъла. И този плъх, който никой не обича, е със сърдечен пристъп, в прединфарктно състояние – това е обичайна защитна реакция при тези животни, предшестваща самоубийството. Плъхът вече е в ъгъла, той е уплашен, може би предчувтвайки скорошния си край ", казва в заключение Константин Боровой.

Превод: Faktor.bg