"Конспиратор" от КГБ: Англичаните искат да развалят българо-руските отношения със случая "Гебрев"

Обясненията му силно приличат на "десет торби лъжи", писани сякаш от пиян дежурен офицер на "Люблянка"

 "Страхувам се за децата си", каза драматично племенницата на бившия полковник от руското Главно разузнавателно  управление (ГРУ) Сергей Скрипал – Виктория Скрипал пред БТВ.

"Не се страхувам за себе си", обясни жената, която хабер си няма от случая, но е добре инструктирана и говори едно и също пред медиите. Сигурно пак поради страх за децата си, за какво друго ще каканиже такива щуротии. Тя предположи за пореден път, че нейният любим чичо вече не е сред живите, а братовчедката ѝ Юлия Скрипал е държана като заложник от британските служби.

Виктория Скрипал скочи като усурийска тигрица срещу новата "българската следа". "Не вярвам Емилиян Гебрев да е бил отровен от Москва", твърди тя. Оставаше и да вярва, да я приберат на мига от ФСБ, както сега наричат КГБ.

 Телевизията направи показно как в "приятелските" медии се оправдава Кремъл по стара съветска рецепта. 

Според Михаил Богданов, бивш агент на КГБ във Великобритания, работил там в продължение на 5 години, изваждането на отравянето в София през 2015 г. има за цел да развали българо-руските отношения.  "Очаква се нашият премиер  да посети скоро вашата страна, ще обсъжда "Южен поток"", каза хитровато той. Демек, империалистите искат да разрушат прекрасните ни отношения с Кремъл и са готови да минават през трупове. А, че "Южен поток" е в историята, пратен там лично от Путин, много важно.

Богданов, който се представи за ученик на "великия Ким Филби", донесе от десет кладенеца вода , за да оправдае службата си, изтъквайки шпионски клишета от всякакъв вид.

Или приличат повече на десет торби лъжи, писани  сякаш от пиян дежурен офицер на "Люблянка". Такива носят усилено и наши генерали от службите, апропо, дали нямат бойна задача? 

 Убийството на шпиони, които вече са осветени било излишна загуба на време и ресурс за всяка служба по света. А с Литвиненко как беше? Или и него убиха британците?

Богданов и колегите му били много огорчени поради това, сигурно и българите били много огорчени. .

Случаят Скрипал пък англичаните го измислили заради Брекзит.  Той самият много искал Скрипал да е жив.

Нахалството на подобни "офицери" е бездънно, както виждате.

Иначе Богданов с охота ни разказа за прикритието си като журналист. Дори се гордеел, че е  единственият журналист написал материал за сватбата на принц Чарлз и принцеса Даяна, та го приели в Съюза на журналистите и го наградили. Гордиевски го предал през 1985 г и се наложило да се прибере, самият Гордиевски англичаните го измъкнали в багажника на кола от СССР.

Мъка шпионска,мъка...