Комисията по етика и феърплей към БФС се самосезира за случилото се във Франкфурт с младежките национали

Виновниците ще бъдат наказани за уронване на престижа на националния отбор

Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз (БФС) се самосезира и ще иска да чуе обясненията на Георги Йомов, Наско Милев и Венцислав Керчев от младежкия национален отбор.

Тримата станаха главни герои в кратък клип, качен от тях в социалните мрежи, на който се вижда, че се държат непристойно и отправят обидни епитети към хора на летището във Франкфурт.

Видеото е заснето след втората загуба на националния тим от Люксембург в групата от евроквалификациите. 

От БФС заявиха, че във вторник (23 октомври) тримата футболисти ще бъдат изслушани и заявиха, че виновниците ще бъдат наказани за уронване на престижа на националния отбор.

"Комисията по Етика и феърплей към Българския футболен съюз се самосезира на базата на качени видеоматериали в социалните мрежи, впоследствие излъчени и от български телевизии, и на свое извънредно заседание във вторник, 23 октомври от 10:00 часа ще изслуша обясненията на трима футболисти от националния отбор до 21 г. – Георги Йомов, Венцислав Керчев и Наско Милев. Комисията и ръководството на БФС изразяват своето възмущение от поведението на тримата футболисти на летището във Франкфурт и заявява, че виновниците за уронването на престижа на националните отбори по футбол на България ще бъдат наказани с цялата строгост на Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз.", се казва в съобщението на официалния сайт на Централата.