Кока Кола и Лаваца обявиха днес края на сътрудничеството си

рупата "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани" и Lavazza обявиха днес, че преустановяват сътрудничеството си на всички пазари, на които си партнират, включително и българския. В България това ще е факт от 15 септември.

В България "Кока-Кола ХБК" пое вноса на кафето с марката "Лаваца" през октомври 2017 година, след като в продължение на 25 години това се правеше от собственика на дистрибуторската компания "Софсток" Мирослав Печев. Освен в България партньорства за дистрибуция между "Лаваца" и "Кока-Кола ХБК" имаше също в Гърция, Швейцария и Унгария.

Според Продромос Николаидис, който отговаря за бизнеса с кафе в "Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани", партньорството е дало на компанията ценен опит в тази важна категория. "Кафето ще продължи да играе ключова роля в стратегията ни занапред. Въпреки това се съгласихме, че сега е правилният момент пътищата ни да се разделят, а ние изследваме нови възможности и партньорства в тази област", допълва той.

Глобалният главен търговски директор на Lavazza Group Мауро Мантовани пък казва, че България е стратегическа държава и компанията ще засили бизнес активностите си тук с по-директен подход в маркетинга. Той допълва, че ще се търси изграждане на партньорства с местни експерти в кафе бизнеса.