Кобрата може да се боксира срещу Мануел Чар за титла през март или април

Това е вторият най-важен пояс в организацията след този на супершампиона, който се държи от Антъни Джошуа

Кубрат Пулев

Кубрат Пулев

убрат Пулев може да се изправи срещу ливанеца Мануел Чар в следващия си двубой на професионалния ринг. Ако се стигне до споразумение между двамата, залогът в срещата ще бъде междинната световна титла на Световната боксова асоциация (WBA).

"Въпрос на време е да имам нов мач. В момента вървят преговори. Смятам, че в началото на следващата година - през март или април, ще имам мач. Нищо чудно да е директно за световната титла на WBA", заяви Пулев в петък, когато изнесе лекция в НСА, пише "Дневник".

Това е вторият най-важен пояс в организацията след този на супершампиона, който се държи от Антъни Джошуа. Междинната титла беше спечелена от Чар на 25 ноември след победа по точки над руснака Александър Устинов в Германия. 33-годишният ливанец записа 31-ия си успех от 35 мача в професионалния бокс.

"В момента планираме следващия ход. С победата на Чар опциите се увеличават. Това определено е осъществим мач за Пулев", заяви съсобственикът на "Зауерланд" Нисе Зауерланд пред "Скай спортс". Германската компания, която представлява българския боксьор, се надява мач с Чар да отвори вратите за евентуален сблъсък с Джошуа.

Пулев пропусна възможността да се боксира със световния шампион миналия месец заради контузия. Вместо него на ринга на стадион "Милениум" в Кардиф се качи камерунецът с френски паспорт Карлос Такам, който загуби с технически нокаут в десетия рунд.