Кирил Добрев брани Таско Ерменков - задавал само въпроси, това му била работата

Няма официална позиция на БСП по повод публикацията на депутата за "отровената" вода

Кирил Добрев

Кирил Добрев

Няма официална позиция на БСП по повод публикацията на депутата ни Таско Ерменков във Фейсбук. Проведен е личен разговор с Таско Ерменков, прочетох поста му вчера. В него има само въпроси. Това каза депутатът от БСП Кирил Добрев по време на пресконференция по повод шумния скандал с „отровена вода“ в София. 

„Той ни увери, че е бил сезиран от представители на Столичен общински съвет. Работата на един народен представител е да задава въпроси. Групата ще се събере утре и ще обсъдим въпроса. Всеки може да иска оставки, живеем в свободна държава и всеки може да изразява своето мнение“, добави той.

По повод изборите в село Галиче, Добрев обяви, че е била извършена манипулация: „От вчера имаме нов арогантен начин на модел на управление в малките населени места. Бащата на депутат от ГЕРБ е бил председател на секционна избирателна комисия в селото. Той решава, че към 17:30 ч. изборният процес е приключил и затваря секцията. На протокола обаче се пише, че изборният процес е приключил в 20:00 часа. Резултатът в изборната секция - 44 гласа за ГЕРБ, 1 за Обединени патриоти и 3 за БСП“. 

„Галиче е олицетворение на това как ГЕРБ правят и печелят избори. Това са нови иновативни политики. Понякога съм озадачен и шапка им свалям“, заключи Кирил Добрев. 

По думите му именно тази секция е повлияла на изборния процес в селото. 

Той разкри още, че 52-ма души са били участници в подвижна избирателна секция. „Сезирали сме прокуратурата, че е извършено грубо изборно нарушение в Галиче.