Кирил Добрев обеща ново поколение политици, но не каза откъде ще ги вземат

БСП ще внесе сигнал в прокуратурата за свързани лица в енергетиката

Кирил Добрев

Кирил Добрев

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев заяви на пресконференция на "Позитано" 20, че на общинските избори партията ще покаже изцяло ново поколение политици. Той обаче не уточни откъде ще ги вземат.

Добрев се похвали, че са минали 70 общински конференции. Той информира, че на 3 септември ще се събере Националният съвет на БСП.

В отговор на журналистически въпрос Добрев каза, че БСП няма намерение да освобождава три етажа от сградата на "Позитано" 20.

БСП ще внесе до края на седмицата сигнал в прокуратурата за свързани лица в енергетиката, в резултат на което скача цената на тока за българския производител. Това обяви на пресконференция заместник-председателят на БСП Кирил Добрев на пресконференция в централата на партията.
 
През юни, юли и август българското производство плаща най-висока цена на електрическата енергия в цяла Европа и то при положение, че имаме възможности да произвеждаме два пъти повече отколкото потребяваме, посочи той.
 
"Един производител на банички и на бюрек в Гърция, който ползва българска ел. енергия, плаща по-ниска цена на тока отколкото производителят на банички отсреща до Съдебната палата", даде пример Добрев.
 
В България има един човек, който в продължение на две години стъпка по стъпка успя да монополизира целия пазар на електричество, посочи Добрев и отбеляза, че преди два месеца работодателските организации са сезирали Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), че свързани с Ковачки дружества - производители на ел.енергия и търговци, са успели да постигнат монополно положение.
 
Кирил Добрев отбеляза, че през летния сезон при пускането на мощности в почивка се е получил изключително голям недостиг на ел.енергия и тогава се включил въпросният монополист, като цената на тока от 80-90 лева скача до 180 лева, а в пикови моменти над 200-220 лева на мегават час.

Заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков посочи, че КЗК отказва да свърши работата си, твърдейки че няма свързани лица, в нашия сигнал ще покажем, че тези лица са свързани и ще търсим санкция на този въпрос.