Кънчо Стойчев повтаря едни и същи "опорки" за Цветанов при Волгин и в БНТ

Т.нар. социолог Кънчо Стойчев очевидно говори едни и същи неща, където и да го поканят, установи faktor.bg. Опорни точки ли са, друго ли? 

Участието му в "Още от деня" на БНТ тази вечер беше почти точно копие на "мъдрите му разсъждения" при Петър Волгин в БНР тази сутрин.   Можеше да запише всичко от "12+3", да не се хаби да ходи и до телевизията.

Човек остава с впечатлението, че е наизустил някакъв текст и просто трябва да го повтори, когато го слуша.

Той надълго и широко обясни и на двете места, че няма нищо лошо в това да си богат, но политиците трябва да внимават....

Сериозно ли?

Никога нямаше да се сетим сами?

То това оставаше, точно Кънчо да каже, че е по-добре да си беден и щастлив. А той никак не е беден, както е известно, точно обратното. А може ли човек да е щастлив, когато повтаря нещо като грамофонна плоча? Това е въпросът.

"Ще има последствия за управляващите и те може да се дългосрочни. Явно скандалът ще се разстрава. Виждаме, че днес излезе пета фигура от управляващите, която се е сдобила с такъв апартамент. Единственото хубаво е, че премиерът Бойко Борисов реагира правилно", обясни  Кънчо Стойчев, като и на двете места повтори около 10 пъти, че Борисов трябва да отстрани Цветанов. Това било правилното.

Това ли е задачата?

Кънчо бранеше като лъв БСП, които нямали абсолютно нищо общо с тази работа.  И упорито настояваше и на двете места , че някакви скрити сили в ГЕРБ се борят една с друга.

 "За мен Валери Симеонов не е прав и това не е лов на вещици. Тези неща не са случайни. В този скандал има съчетаване на множество фактори, включително и вътрешни борби в ГЕРБ. Очевидно е, че в партията има сблъсък за евролистата и за това този скандал избухва сега и не е случаен. Единствено Томислав Дончев излезе официално от ГЕРБ и каза, че Цветан Цветанов трябва да понесе отговорност. Това показва, че наистина има сблъсък между лобитата в ГЕРБ. Ясно е, че Цветан Цветанов има изключителни организаторски качества и е много подреден, но според мен организационната дейсност в една партия не трябва да се преувеличава. Партията се ръководи от Бойко Борисов и той е най-важният за ГЕРБ. Никой не иска да съди Цветан Цветанов и в обществото няма такава нагласа. Тук говорим за моралния аспект. Въпросът за бъдещето на Цветан Цветанов ще се решава в Изпълнителния комитет на ГЕРБ, а не на конгрес на партията. В Изпълнителния комитет Борисов има пълен превес и разиграва картите", натърти и в двете стодия Стойчев.

Гост по темата в БНТ беше и политологът Анастас Стефанов, чийто тези понякога

изваждаха от обувките "социолога"

Като тази: 

"Начинът, по който избухна този скандал, показва подготовка. Съгласен съм, че това не е случайна работа. Има възможност ГЕРБ да излезе с позитиви от този скандал, но това ще разберем в следващите дни. Такъв тип проблеми за системни за всички управляващи в България. Във всяко едно правителство е имало такива неща и ако темата се разнищи до край, ГЕРБ могат да спечелят. Ясно е, че в ГЕРБ винаги е имало лобита, но сега искрите излязоха много по-наяве. Според мен не е случайно, че този скандал избухна, когато Цветанов го няма в България. Най-голямото преимущество на Бойко Борисов от този факт е, че той може да играе бавна партия шах, а не бърза. Трябва да преминат разговорите между Бойко Борисов и Цветан Цветанов, за да коментираме по-обстойно бъдещето на втория", каза Стефанов.