Калифорния отне лиценза на Кубрат Пулев заради целувката, ще учи за сексуалните посегателства

Той ще трябва да заплати и глоба от 2500 щатски долара.

Атлетическата комисия на щата Калифорния наказа българския боксьор Кубрат Пулев заради целувката с репортерката Дженифър Равало, известна още като Джени Суши.

От спортния орган на американския щат отнеха лиценза на Пулев за срока до 23 септември. Това е точно половин година от датата на целувката. Дотогава Пулев ще трябва да завърши обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства. Той ще трябва да заплати и глоба от 2500 щатски долара. 

На 22 юли българският боксьор ще трябва да се яви отново пред комисията и да представи доказателства за приключването на въпросния курс и след това ще може да кандидатства за възстановяването на своите права. Възможно е тогава санкцията му да бъде редуцирана, ако се е справил със задачата си в курса, дори още на 22 юли.

Ако Пулев не е съгласен със санкцията и не я изпълни, то тя ще се трансформира в 12-месечно наказание и ще бъде придружено от допълнителни 2500 долара глоба. Това трябва да стане задължително пред Атлетическата комисия на Калифорния.

При евентуално ново провинение от подобен характер, Пулев ще бъде лишен до живот от правото да се боксира в пределите на щата Калифорния, като то ще се разпростре върху целите Съединени щати.