Изпълнителното бюро на БСП вече ще заседава извън София

Социалистите сменят стратегията си за предстоящите избори

Изпълнителното бюро на БСП взе решение да провежда изнесени заседания в различни региони в страната, съобщават от червената централа на "Позитано" 20.

"Целта е, съвместно с ръководствата на общинските и областните структури, да се обсъди и оцени готовността на партията за участие в местните избори. След оценка на местните проблеми ще се изготвят управленски платформи за всяка община.  С местните организации ще бъдат обсъдени и предложенията за кандидати за кметове", се казва още в съобщението. Припомняме, че в Изпълнителното бюро на партията влизат само хората около Корнелия Нинова - Деница Златева, Кирил Добрев, Валери Жаблянов, Драгомир Стойнев, Крум Зарков и др.

След като "столетницата" катастрофира на последните избори заради калпава кампания извън парламента и стоене на едно място, социалистите очевидно са решили да променят стратегията си за битката през есента. Очевидно пък консолидацията, за която Нинова и антуражът ѝ постоянно говорят няма да се случи, а разцеплението в левицата става все по-сериозно, след като се очертава няколко души да подредят листите в цялата страна, докато т.нар. вътрешнопартийна опозиция ще гледа сеира на другарите си отстрани.