Владислав Горанов: След изборите през 2016 г. сме свидетели на политическо генно инженерство

Опозицията не иска да прави промени, а да вземе властта

Владислав Горанов

Владислав Горанов

„След президентските избори през 2016 година сме изправени пред едно безпрецедентно политическо генно инжерство, което има за цел да свали законно избраното правителство. Виждаме как ляво и дясно се обединяват с единствената цел да да вземат властта. В това нямаше да има лошо, ако в техните доводи имаше поне капка истина. “. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ в зала „Арена Армеец“. „Използването на лъжата в политиката не е помогнало на никого. Това е престъпление срещу поколенията. Искам да завърша с това - алтернатива има, но не е по-добра от ПП ГЕРБ и това, което трябва тя да даде“, добави той. 

Той изтъкна финансовите успехи на страната през последните 5 години и определи като фалцет критиките на опозицията. Финансовият министър подчерта, че управлението на ГЕРБ е направило изключително много реформи, някои от които с нестандартни мерки. По думите му, тя не иска да прави никакви промени, а да вземе властта и да канализира 10 млрд. евро.

Опонентите се движат от лични домогвания до властта, обобщи финансовият министър на фона на статистиката. Нямаме причина да нямаме самочувствие. Научихме важни уроци по трудния начин, заяви още Горанов. Целенасоченото подвеждане на обществото с грешни или лъжливи тези е престъпно подвеждане на обществото, категоричен беше Горанов.  Не бива Визия за България да се бърка с Мизия за България, каза на финала Горанов.

Владислав Горанов пожела успех на кандидатите на ГЕРБ-СДС за евродепутати.