Борисов предупреди: Преди деня за размисъл ще ни ударят с нов "Костинброд", за да не можем да реагираме

Ние сме истинските десни, останалите са помагачи на БСП

Мария Габриел, Лиляна Павлова, Манфред Вебер и Бойко Борисов

Мария Габриел, Лиляна Павлова, Манфред Вебер и Бойко Борисов

 „Това са истинските десни, другите са помагащи на БСП, те не са се променили, защото конгресите им вървят един след друг“. Това каза по време на основното предизборно събитие на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов. „Днес няма да ви се карам, защото се снишавате, което е в полза на опонентите ни. Изядохме шамарите и си извадихме поуките. Това плаши опонентите ни. Мислят си, че като са ни ударили лошо, това ще ни свали. Ние сме като Кобрата и продължаваме напред. Нямаме нито една област, в която държавата да е в по-добро състояние отсега“, добави Борисов. Като примери той даде нарастването на БВП, намаляване на външния дълг, увеличението на износа. „Аз съм убеден, че ако сме живи и здрави в следващите месеци ще видите какви заводи ще започнат да се строят в България. И то точно такива от каквито има нужда държавата, реални инвестиции“, заяви Борисов. 

„Не бързайте да казвате, че сме победители не за друго – а като гледам справките близо 100 000 автомобили ще излязат през почивните дни, понеделник пък е направен за учениците неучебен ден. Затова се обръщам към структурите – помолете ги хората, нека си починат петък, събота и неделя до обед и да се върнат за изборите“, заяви Борисов. 
Той посочи, че Европа е един организъм, една система. „България си има правителство и Европа си има правителство. Ние можем да гарантираме инфраструктурата, доходите и най-вече опазването на външната граница на ЕС. Много усилия влагаме и се справяме добре, не случайно в Европа ни дават за пример. Гарантирам и това сме говорили с колегите от СДС, членовете, избрани от тази листа, ще бъдат дисциплинирани, обединени и ще изпълняват общите решения на ЕНП. Всички са ми обещали да подкрепяме нашият кандидат Манфред Вебер“, коментира Бойко Борисов. 

Той се обърна към кандидатът на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер с думите: „Ние разчитаме, като отлетиш там, на високото – да не забравяш цялата тази зала. Защото животът е събирач – от противници прави първи приятели. Второ, кохезионната политика – единственият шанс за развитие на Западните Балкани и държавите от Източна Европа са транспортните коридори. Така че кохезионната политика трябва да ни е приоритет. Важно е, защото освен автомагистралите „Струма“, „Тракия“, „Марица“ и „Люлин“, сме обещали на българите и „Хемус“, както и пътят от Враца към Монтана. За Шенген няма да напомням – не че ни е важно, но е обидно, защото ние се справяме много по-добре от други държави“.

Той припомни запознанството им с Манфред Вебер, като подчерта, че тогава Вебер не е харесвал България, а сега е един от най-големите и защитници. „В Шумен им направихме индустриална зона. Само вчерашната инвестиция в Шумен е 100 млн.лв. Тогава ще се върнат ли висококвалифицираните българи? Ще се върнат разбира се и се връщат. Близо 500 хил. автомобила ще излязат за 24 май“, заяви той. Борисов предупреди кандидатите си, че в четвъртък и петък опонентите им са им подготвили "лъжата Костинброд", за да не може да реагираме в събота, в деня на размисъл.