Тази вечер: Ивет Лалова атакува финала на 200 метра на Европейското в Берлин

Точно до нея - в четвърти коридор, ще бъде шампионката от Берлин на 100 метра Дина Ашър-Смир (Великобритания)

Ивет Лалова

Ивет Лалова

Ивет Лалова излиза на пистата на "Олимпиащадион" по време на Европейското първенство в Берлин за първи път тази вечер в 20:48 часа.

Българката е разпределена в първия полуфинал на 200 метра в трета пътека. Точно до нея - в четвърти коридор, ще бъде шампионката от Берлин на 100 метра и лидерка в европейската ранглиста за сезона на 200 м с 22.25 секунди и защитаваща титлата си от Амстердам 2016 - Дина Ашър-Смир (Великобритания). В пета пътека е Бианка Уилямс (Вбр), която това лято има 22.60 секунди, пише bgathletic. Ивет е с 22.63 сек през сезона, което е трети по сила резултат сред спринтьорките в серията.

Лалова е сребърна медалистка в дисциплината от първенството на Европа преди две години. Тя има общо три отличия от шампионати на континента на открито. В Амстердам 2016 тя беше втора и на 100 м, а в Хелзинки 2012 стана европейска шампионка на 100 м.

Инна Ефтимова е в третия полуфинал - в първа пътека. Джамиел Самюел (Хол) е лидерката на серията с 22.37 секунди и е разпределена в четвърти коридор. В пета пътека е Муджунга Камбунджи (Швейц) с 22.48 секунди през лятото.

Двукратната световна шампионка в дисциплината Дафне Схипърс (Хол) е във втори полуфинал. Тя има 22.34 секунди тази година.

Регламентът за влизане на финала е първите две места от трите полуфинала продължават по право, а осмицата ще се допълни от най-добрите две губещи времена. Решителната битка за медалите на 200 метра е в събота вечер.