Иванчева и Петрова ще съдят зам.-главния прокурор Иван Гешев

Двете ще си търсят правата заради неправилно изнесена информация

Десислава Иванчева

Десислава Иванчева

Вече два часа и половина тримата наблюдаващи прокурори излагат пред съда обвинителната си теза, но какво наказание ще поискат, към този час засега не е ясно. На предходното заседание Петко Дюлгеров, сочен за посредник на предадения подкуп, се отказа от своите показания. Те са важни, защото показват цялата технология на искания и предаден в последствие подкуп.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова дойдоха в добро настроение в съда и заявиха, че очакват от прокуратурата да поиска максимално наказание за тях, но че са невинни. „Те ще искат 30 години вероятно, но няма как да стане, защото доказателства няма”, заяви Иванчева.

„На лъжата краката са къси и рано или късно, когато знаеш, че фактите са на твоя страна , те ще излязат наяве”, заяви Биляна Петрова. „Ние дефакто ще заведем дело срещу Гешев основно за подвеждане и неправилна информация по медиите, което е уронване и набеждаване в наш ущърб, клевета, ще има ответен удар по това, което той е излъгал пред вас медиите”, коментира още Иванчева.