Нови разкрития в съда: Иванчева и Петрова искали апартаменти от Ваклин

Излезе нова информация около ареста на бившата кметица на "Младост" и заместничката ѝ

Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Десислава Иванчева и Биляна Петрова

Обвинените Десислава Иванчева и Биляна Петрова, които бяха кмет и зам.-кмет на столичния квартал "Младост", първо са поискали апартаменти от основния свидетел срещу тях - бизнесменът Александър Ваклин. Това стана ясно по време на делото за подкуп срещу бившото ръководство на район "Младост". "Това е война в крайна сметка с прокуратурата", заяви Биляна Петрова пред журналисти.

Припомняме, че Ваклин твърди, че Иванчева и Петрова са искали 500 000 евро подкуп. Докато водели преговори през посредник,  бизнесменът пресметнал, че парите за подкупа са толкова много, че  ще му стигнат, за да смени изборната система у нас, става ясно от СРС-ата.

Казах, че може да се промени обществената нагласа и оттам депутатите да преценят дали настоящата система за избор на районни кметове е целесъобразна. Аз не съм казал, че аз ще го направя, казах, че може да се направи, заяви Александър Ваклин, цитиран от Нова телевизия.

Ваклин вече е бил кандидат за депутат. Не помни от коя партия и коя година. Не помни и разговора с неизвестен строител за 15 000 евро, спец прокуратура и случая "Иванчева".

Темата на разговора е съвсем друга, разговорът е много дълъг - около 10 листа от СРС. С подобна тематика като съдебния казус, заяви наблюдаващият прокурор Илиян Рангелов.

Изглежда четем различни материали. Това, което ние сме видели, е - прокуратурата и 15 000. За какво става въпрос, как ще я оправят с тези пари, каза Емануил Йорданов, адвокат на Биляна Петрова. Иванчева и Петрова са обвинени в получаване на подкуп в особено големи размери.