Ищар: България ме плени с руската и турската музика, която се слуша в колите

Любимата българска песен на израелската певица е "Я кажи ми, облаче ле бяло"

Ищар

Ищар

Певицата Ищар направи съкровено признание. тя разказа на Антон Хекимян, че е била пленена от руската и турската музика, която звучи от радиата в колите у нас. Антон Хекимян деликатно се опита да замаже положението и каза, че харесва много български песни, които би препоръчал на израелската певица. 

На 24-ти ноември от 19,00 часа в комплекс "Сила" етнодивата Ищар ще направи юбилеен концерт, с който ще отбележи 20 години на сцена. В края на предаването тя заяви, че "Я кажи ми, облаче ле бяло" е любимата ѝ песен и дори запя акапелно куплет в ефир. 

По думите ѝ българите имат голяма чувствителност към мелодията. Тя допълни, че има много обича баладите и има нещо много дълбочинно в емблематичната ѝ песен „Евкалиптова гора“, която пее от осемгодишна. „За мен тя значи много. Хората просто  усещат чрез мелодията моите чувства и моята интерпретация“, каза още изпълнителката.

„Когато за първи път чух „Облаче ле бяло“, текстът нищо не ми говореше, просто усетих чувството на изпълнителя, който пееше“, сподели Ищар. Според нея музиката събира хората от различните етноси и религии. „В началото, когато започнах да се занимавам с музика, не си давах сметка за това, понеже бях много малка и се занимавах с други неща. Но фактът, че аз излизам на сцена в целия свят, беше едно пробуждане, доказа ми, че е възможно всички да изпитват еднакви чувства. Навсякъде публиката е различна по света – на различна възраст, с различни религии, а като говориш за любов, щедрост, радост, това е универсално чувство, това са универсални теми“, категорична е изпълнителката.

Ищар разкри, че 20 години на сцената не са я уморили. „Всеки път е като първи път, но намирам друг тип енергия, друг тип усещане, защото вече съм на друга възраст, натрупала съм друг опит”, коментира тя.