Морето погълна два плажа - в Слънчев бряг и Несебър

Зимната буря е нанесла сериозни щети и на преместваемите обекти

снимка: БНТ

снимка: БНТ

Морето погълна Северния плаж в Слънчев бряг, след като огромни вълни разрушиха предпазните пясъчни диги, съобщава БНТ. Морската вода е отнесла почти половината от ивицата по протежението й. На места вълните са достигнали чак до крайбрежната алея. От природната стихия са изпотрошени четири заведения, разположени на плажа, а много други са наводнени.

Цялата крайбрежна ивица е затрупана от купища отпадъци, сред които дървени греди, камъни и автомобилни гуми, изхвърлени от вълните. Природното бедствие се е разразило през нощта срещу вторник.

Огромни вълни заляха и Южния плаж в Несебър и буквално „изядоха” цялата ивица. Морето е стигнало до хотелите на първа линия, а приземните им етажи са наводнени. Цялата плажна ивица в момента е под водата. Водната стихия частично е разрушила три от заведенията. Изцяло разрушени са защитните диги, които бяха издигнати в края на сезона, за да предпазват пясъчната ивицата и обектите.

Зимната буря е нанесла сериозни щети не само на брега, но и на временните преместваеми обекти върху него. Има разрушени дъски и елементи от заведенията. В момента обектите са залети и наводнени.