Министерство на туризма: Жирардели не е съветник на Николина Ангелкова

От ведомството обясняват, че те нямат отношение към управлението на националните паркове и концесиите в планинските курорти

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова

Австрийският скиор Марк Жирардели, който вчера обяви, че е мажоритарен собственик на „Юлен” АД., не е съветник на министъра на туризма Николина Ангелкова. Това заявиха от ресорното ведомство, след постъпили запитвания, съобщава Би Ти Ви.

Петкратният носител на Световната купа по ски алпийски дисциплини е бил посланик на българския туризъм зад граница в периода от декември 2014 г. до началото на 2016 г. От Министерството на туризма допълват, че Жирардели не е получавал възнаграждение за популяризирането на България сред международните среди и функцията си на съветник.

„Информацията, че Марк Жирардели е собственик на „Т.А.К. Сървисиз лимитед“ беше представена в понеделник, 17 декември 2018 г. До тогава този факт не е бил известен на Министерството на туризма. Що се отнася до твърдения за възможен конфликт на интереси – той не е налице, тъй като г-н Жирардели по никакъв начин не е участвал в предложения за развитието на конкретни курорти в България”, казват още от ресорното ведомство. 

Министерството на туризма заявяват че, не носят отговорност за приемането на планове за управление на националните паркове, както и с правилата за провеждане на концесионни процедури в планинските курорти.