България, Гърция и Кипър - най-търсени от руските туристи

По-евтините визи от 1-и януари 2016 г. привличат братушките

България, Кипър и Гърция са трите най-търсени туристически дестинации от руснаците за 2016 година. Това заяви ПР директора на руската агенция Tez-Tour Лариса Аханова, цитирана от Газета.ру. Аханова е обяснила, че Гърция е най-евтиното европейско направление, което предлага на туристите хотели по системата „ол инклузив“.

„Въпреки високата активност на други европейски пазари гръцките хотели предлагат най-изгодните цени за 2016 година. Консулството дори обещава издаване на 3-годишни визи на туристите с добра визова история“, посочила е тя.

Кипър представлява безопасна европейска страна с безпроблемно издаване на визи в рамките на един час. Островът дава богати възможности за туризъм от април до ноември.

„България има сериозни намерения да привлече руски туристи и вече направи важни съобщения във връзка с визовия режим. От 1 януари 2016 година цената на българските визи за туристите от Русия ще бъде намалена и ще бъде 10, а не 35 евро както досега. За децата до 16 години визите ще бъдат безплатни. Освен това България не планира да издава биометрични визи. Страната предлага широк спектър от варианти за отдих – балнеология, екскурзионни програми, поклоннически туризъм, гастрономически и винен туризъм“, отбелязва Аханова.