Ангелкова: Не приемам, че са "мутренски" организации, които повишават БВП

Изпълняваме приоритетите от управленската си програма с хоризонт от 4 години

Николина Ангелкова

Николина Ангелкова

Коалицията е стабилна, управлението е стабилно и изпълняваме управленската си програма. На този етап приоритетите се изпълняват, движим се напред с хоризонт от 4 години. На прага сме на европредседателството и трябва управлението да бъде стабилно.Това обяви по Нова ТВ министърът на туризма Николина Ангелкова. 

Не смятам, че имаме проблем нито с коалицията, нито с Валери Симеонов, просто имаме различни гледни точки. Важно е те да се обсъждат и да се вземат правилните решения, отсече тя.

Според министъра на туризма не е коректно да се правят квалификации на организациите в бранша, наричайки ги мутренски (визирайки Валери Симеонов – б.р. ) при все че тези организации допринасят за повишавания на Брутния вътрешен продукт (БВП). Но нека вицепремиерът да каже кои от тях точно има предвид. 

Ангелкова коментира и настояването на Симеонов да бъдат премахнати всички преместваеми обекти от курортите по Черноморието.

Да, трябва да има ред, да се спазва закона за туризма, но не е нормално да бъдат премахнати всички преместваеми търговски обекти в нашите курорти, за каквото настоява вицепремиера Симеонов. Става дума за стотици семейства, които така си осигуряват препитанието за цялата година. Но е редно да се изчистят тези обекти, които не съответстват на конкретните изисквания. Да, трябва да има ред и ако не се спазва законът, да се налагат определени санкции, посочи Николина Ангелкова.