Турски медии: Българи с дебели портфейли изкупуват магазините в Одрин

Първата страница на турския вестник "Милли газете" е посветена на българският наплив в Одрин. Вестникът посочва, че повишаването на стойността на българския лев спрямо турската лира е оживило местната търговия.   

"Наплив на българи в Одрин", пише с големи букви на днешното издание на вестника.  Българи се стичат в края на седмицата в пограничния град, за да купуват различни стоки - от препарати за почистване до мебели и от храни до текстил, отбелязва изданието. Според "Милли газете", цитиран от trafficnews.bg, някои българи купуват на едро и продават в България на тройни цени стоките.

Слабата турска лира прави страната привлекателна. Турските продукти поевтиняха за българите в резултат на обезценяването на турската лира. Българският лев достигна ниво, при което се разменя за 2,80 лири, а това направи турските стоки по-евтини за българските туристи, пояснява изданието. Председателят на Одринската търговско-промишлена палата Реджеп Зъпкънкурт посочи, че туристите, които пристигат от България, харчат за покупки между 50 и 100 евро на човек.