Министър Караниколов: Бизнесът плаща, но няма кой да работи

Ще опитам да върна малцинствата от Украйна, Армения и Молдова

Емил Караниколов

Емил Караниколов

"Живеем в пазарна икономика. Ако приемем исканията за контрол на цените на ВМРО, може да стане по-лошо". Това заяви пред БТВ министърът на икономиката Емил Караниколов. 

"Ние трябва да създадем условия за бизнеса и да спрем сивия сектор. Цената на газа се формира на основа на световния пазар. По-скъпият хляб не е само заради по-скъпото гориво, а заради лошата реколта на пшеницата в цяла Европа. Въпросът е друг - доходите на хората трябва да растат по-бързо. Парите не стигат, защото решаваме натрупани с 30 години проблеми, тръгнахме от много ниско начало", каза още министърът. 

"Икономическият ръст трябва да е над 6%, а не 3,6 на сто, както е в момента. Проблемът ни е, че в България бизнесът плаща, но няма кой да работи. Ще работя за това, да си върнем малцинствата от Украйна, Молдова и Армения", категоричен е Караниколов. 

"Александър Манолев се отказа от поста, който аз заемам, но остава да работи при нас, защото е харесван от бизнеса. Имаме 6816 язовира, 858 от тях трябва да се ремонтират, 414 са в предаварийно състояние. 500 млн. лева, които се отпускат в момента, няма да стигнат доникъде. Въпросът е да има превенция", каза още той и допълни, че няма да има непрозрачни ремонти.