Лепим за последно винетки на стъклата на колите през 2018

Според Нанков ТОВ-системата трябва да функционира само на пътища в добро състояние

Николай Нанков

Николай Нанков

Последна година летим винетки на стъклото на автомобила си. Това обяви в ефира на "Дарик" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Това ще се случи след задействането на ТОЛ-системата, което ще се случи през 2019 година.

"Ще въведем електронни винетки, като нашето обещание е, че това по никакъв начин няма да се отрази на тяхната цена. Тя ще бъде разпознавана чрез автоматични четци, които ще бъдат поставени на пътищата по линия на тол системата. Освен на бензиностанции, ще се закупуват и на специални пос терминали", обясни Нанков. 

По отношение на ТОЛ-системата, регионалният министър смята най-удачно тя да важи за пътищата, които са рехабилитирани и в добро състояние. За кои участъци ще бъде в сила ще стане ясно с категоричност след обществена дискусия и решение на Министерски съвет.

"По мое убеждения, за най-справедливо смятам, да функционира само на пътните отсечки, които са в добро състояние - пътища от първи и втори клас. Друга идея е да обхванем и част от третокласната пътна мрежа", посочи Нанков.