"Отличник": Собственикът на филиралата "Олимпик" - свързан с още 19 компании и 33 поста

От декември 2015 г. “Олимпик” действа като дъщерно дружество на NYSB

Едноличният собственик на фалиралата кипърска застрахователна компания “Олимпик”, която остави близо 200 хил. шофьори без “Гражданска отговорност” у нас, е Диего Гонзалес Алонсо. Той е свързан с 19 компании, в които заема 33 поста. В 8 от дружествата Алонсо има по няколко длъжности, сочат испански търговски сайтове.

В 3 от тях той заема високи постове – в консултантската фирма за недвижими имоти Conforland е главен изпълнителен директор. В “Олимпик”, която е основана през 1995 г. и е със седалище в Никозия, Кипър, той е председател на УС. Компанията е работила само на кипърския и българския пазар. След одиторска проверка кипърският регулатор е отнел лиценза на “Олимпик”. Установено е, че значителна част от активите на дружеството са проблемни - в необичайни географски локации, и не могат да бъдат установени. Във финансовата групировка - New York Securities Bank (NYSB) Алонсо заема длъжността главен изпълнителен директор. Компанията е основана през 2010 г. и e базирана в Люксембург също като компанията му Hispakol. Това съобщи зам.-председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн, цитирана от "24 часа".

От декември 2015 г. “Олимпик” действа като дъщерно дружество на NYSB.

От съобщение на сайта на NYSB става ясно, че групировката вече няма банкова дейност. Ако сте клиент, препраща към имейл за подробности.
Испанецът е завършил бизнес администрация в частния мадридски университет “Небриха”. Не е популярна личност в Испания, тъй като е собственик на малки или средни фирми, а дейността му е крайно подозрителна, пише испанската преса.

Компанията му Hispakol е получила предупреждение от Комисията за ценните книжа в Испания (CNMV), че няма лиценз да предоставя инвестиционни услуги. Това означава, че тя не е регистрирана, тъй като лиценз се предоставя само когато компанията отговаря на определени условия.
Поводът е сделка за 17 милиона евро с профсъюза UGT, който продал една от образователните си фирми на финансовата компания Hispakol. Освен че няма лиценз, купувачът нямал и никакъв опит в сферата на образователните курсове. Алонсо се представял като човек, който въвежда в Испания проект за курсове с онлайн университет във Флорида, който също още няма лиценз.