"Джи Пи Груп" се оттегля от спечелена обществена поръчка в София

Йорданка Фандъкова

Йорданка Фандъкова

"Джи Пи груп" се оттегля от спечелена обществена поръчка за ремонт на трамвайни релси. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на ремонта на градинката до Народното събрание.

"Имам информация от днес, уверение от страна на компанията, че тя се оттегля от спечеления конкурс за реконструкция на трамвайните релси на трамвай №5, което по бул. "Цар Борис III" и ул. "Алабин" и предстои да се реализира следващата година, така че конкурсът не е окончателно завършен, няма сключен договор и предстои да бъде класирана най-вероятно втората фирма", коментира Йорданка Фандъкова.

Новината за оттеглянето на "Джи Пи Груп" от ремонта на трамвайната линия идва дни след като премиерът Бойко Борисов разпореди на Агенция "Пътна инфраструктура" фирмата да не участва в проекти с европейско и държавно финансиране.

Тя няма да започне изпълнението на нови обществени поръчки, но ще завърши тези, по които вече работи. Сред тях е и ремонтът пред църквата "Св. Седмочисленици".

"Няма да има забавяне при изграждането на тунел „Железница" към автомагистрала „Струма", увери в Благоевград министърът на Регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя уточни, че след отказа на „Джи Пи Груп" да подпише договора за изграждането на тунела, процедурата за избор на друг изпълнител е удължена.