И. д. кметът на столичния жк "Младост" подгони дребния бизнес

И. д. кметът на столичния район "Младост" архитект Румен Русев, който беше назначен през май на мястото на подсъдимата Десислава Иванчева, е разпратил покани до собственици на павилиони в комплекса, в които им дава срок един месец  да освободят терените и да разрушат съоръженията си, научи Faktor. Иначе щяла да ги разруши общината, а те да платят разходите. Срокът вече изтича , защото писмата са разпратени по Коледа, един вид

честитки от кмета

Правните основания били изтекли... Всички имат договори , разбира се, които ежегодно се подновяват,  но това не пречи на Русев, когото никой не е избирал да  посегне на поминъка на хората. Разбираемо е, че те са бесни и се организират за протест. 

"Това ли е грижата за дребния бизнес", негодуват възмутените представители именно на на дребния бизнес.

 Обяснения защо се налага това в поканата липсват, но всичко е неумело поднесено с алинеи и членове. Посочен е член 8, ал 4.от Закона за общинската собственост и чл. 1. Ал. 1 от Наредбата за провеждане на търгове и конкурси.    

Последните гласят:
„Чл. 1. По реда и условията на тази наредба се провеждат търгове и конкурси за сключване на сделки по управление и разпореждане с имущество (имоти и вещи), собственост на Столична община (СО), а именно:
1. Отдаване под наем на свободни нежилищни имоти - частна общинска собственост.“

От това , че по реда и условията на наредбата се провеждат търгове и се отдават свободни имоти не следва по никакъв начин, че търговците трябва да започнат да рушат павилионите си, нали! 

Разбираемо е защо „Столична община район „Младост” обявява конкурс за длъжност – Юрисконсулт в отдел „Административно-информационно и правно обслужване“. А също:    "Столична община район „Младост” обявява конкурс за длъжност – Юрисконсулт в отдел „Административно-информационно и правно обслужване“. Имат нужда и от двете, това е сигурно.

 Румен Русев беше избран през май миналата година за

изпълняващ длъжността районен кмет на "Младост" 

Близо три часа продължиха тогава дебатите в Столичният общински съвет. А решението беше странно. 

Председателят Елен Герджиков поиска да бъде спазена волята на арестуваната Десислава Иванчева и да се назначи бившият PR на района Петър Кърджилов. Не стана така.
БСП считаха, че кметът трябва да е компетентен човек, какъвто според тях е архитект Румен Русев. И стана чудесно назначение, да не им счупят хатъра. 
Сега Кърджилов съди СОС, апропо и има всички основания. 
Тогава служители на районната администрация присъстващи на заседанието настояваха за избирането на Русев. Как иначе?
Преди заседанието на СОС определени служители от район ,,Младост'' дори заплашват с неподчинение, ако се избере Петър Кърджилов за временен кмет. Но никой не им търси отговорност.
Кърджилов, който бе назначен преди това за зам.-кмет, за да може да участва в избирането, присъства на заседанието и показва заповедта си за назначение, подписана от сегашния и.д. кмет Владимир Клисуров, посочен от Иванчева и оттеглил се впоследствие.

„ След решението на Столичен общински съвет се чувствам легитимен“, каза тогава по телевизията и. д. кметът арх. Румен Русев .
А дали е такъв. И има ли право без обяснение да прогони дребния бизнес ?. Та той дори не е избиран за кмет от жителите на комплекса?