Хубчев: Играхме на предела на физическите си възможности

Селекционерът нарече участието в Лигата на нациите повече от полезен урок. "

Националният селекционер Петър Хубчев изрази задоволство от представянето на България в Лигата на нациите. След равенството 1:1 със Словения на "Васил Левски" българският състав остана втори в група 3 от Дивизия С с две точки по-малко от Норвегия.
"Не обичам много да споделям какво говорим в съблекалнята, но общо взето изразих благодарност към момчетата. Не само за този мач, но и за работата им през цялата година", каза Хубчев пред БНТ.

"Играхме на предела на физическите си възможности. Имаше и емоция. Момчетата знаеха резултата от другата среща и емоцията ни подведе още малко. Но другият мач няма значение. Аз не съжалявам за нищо в този турнир".

Селекционерът нарече участието в Лигата на нациите повече от полезен урок. "Шест мача на високо ниво не могат да се сравнят с приятелските мачове, които щяхме да играем вместо тях, затова беше полезно".


"Кажете ми за коя футболна сила не е проблем, ако излязат три-четири основни фигури. Какво остава за нас? Но във футбола винаги има контузии, картони и т.н. Няма какво да се оправдаваме за това, че са отсъствали някои играчи", добави селекционерът.

По повод участието на националния отбор в по-горна урна в жребия за европейските квалификации Хубчев изрази задоволство. Той не беше запознат с това и обяви, че ще донесе още самочувствие на отбора.

"Тренираме три или четири дни преди мач. Много е трудно за такъв кратък период да се наблегне на някакви детайлни неща. Затова исках да подобрим себераздаването, друго не ми оставаше. Но всеки трябва и сам да се усъвършенства", каза още селекционерът.