Христо Мутафчиев за Иван Ласкин: Той ме научи, че човек трябва да живее достойно

Той беше умен, достоен и талантлив човек, не съм усетил никога завист или съперничество, разкри още актьорът

Христо Мутафчиев

Христо Мутафчиев

С него много спорехме за работата и за живота. Иван, какъвто аз го помня, беше много достоен и много умен. Последният път когато говорихме той каза: С теб съм приятелче, знаеш че винаги ще съм с теб. Това разказа пред БНТ актьорът Христо Мутафчиев за Иван Ласкин, който почина вчера след тежка битка за живота си.

"Езикът му донесе много неприятели, но той беше достоен и справедлив човек. С Иван се запознахме през 1990 г. с шамари. Нещо се скарахме и директно се ошамарихме във фоайето на учебния театър на НАТФИЗ. След това се разбрахме, че и на двамата няма да ни е лесно да се разберем и просто станахме приятели. Това че сме си раздали няколко шамара няма никакво значение", сподели още Мутафчиев.

"Той изигра Ромео когато завършваше, а аз когато бях втора-трета година актьор. Дори да е играл Ромео, по никакъв начин той не се опита да ми покаже: тези неща ги знам, тези неща ги умея. По никакъв начин не съм усетил завист и чувство за съперничество", коментира актьорът. 

"Научих от него, че човек трябва да живее достойно като него, Иван беше мъжкар, а аз уважавам мъжкарите", завърши Христо Мутафчиев.