Хосе Карерас пристига в София, за да се сбогува

Утре великият испански тенор Хосе Карерас пристига на летище София за предстоящия си грандиозен концерт в Арена Армеец на 11 май (събота), с който ще се сбогува с българската публика, съобщиха организаторите.
Карерас, който е роден в столицата на Каталуния Барселона и е голям приятел на Христо Стоичков, и екипът му ще останат в София цели четири дни. Три от тях ще посветят изцяло на репетиции с оркестъра на Софийска опера и балет. Легендарният испански артист ще прецизира и вокални дуети със своя любимец и ученик Росен Ненчев и сопраното Илина Михайлова, с които ще излезе на сцената на Арена Армеец в събота, заедно със симфоничния оркестър на Операта.

На 9 май програмата на Карерас ще бъде динамична. Между отделните репетиционни сесии той ще отдели време, за да посети Националната музикална академия "Проф.Панчо Владигеров“, където лично ректорът Димитър Цанев ще го удостои с най-високото почетно звание "Доктор хонорис кауза“.
Интересът към последния концерт на Хосе Карерас е огромен. Броени дни преди събитието билетите са почти изчерпани. Поради голямото търсене организаторите договориха с Арена Армеец отварянето на допълнителен сектор.