Холивуд извади "тежката артилерия" на кинофестивала в Кан

Брад, Лео и Куентин в екип са гаранция за пълни каси, но дали филмът ще хване окото на журито - предстои да видим

снимка: Нова ТВ

снимка: Нова ТВ

Фурор, големи очаквания и противоречиви коментари за най-новия филм на Куентин Тарантино - "Имало едно време в Холивуд". 

Завръщането на Тарантино в Кан е може би най-очакваното събитие на тазгодишния кинофестивал. Премиерата на лентата му беше снощи. Освен американският режисьор, по червения килим преминаха и получиха бурни овации Брад Пит, Леонардо ди Каприо и Марго Роби, които предизвикаха звездна суматоха на червения килим във френския курортен град. Лео и Брад обаче са само две от митичните имена във филма, в който играят още Ал Пачино, Кърт Ръсел, Тимоти Олифант, Дакота Фанинг, Марго Роби и починалият през март Люк Пери.

"Куентин е един от последните режисьори от голямата филмова традиция“, похвали го Лео ди Каприо. "Филмът му е любовно писмо за Холивуд, Лос Анджелис и киното“, добави Брад Пит.

Самият Тарантино припомни, че именно получената "Златна палма“ в Кан преди 25 г. за шантавия му шедьовър "Криминале“ (Pulp Fiction) е дала най-важния първи тласък на кариерата му. "Кан промени живота ми – дойдох с "Кучета в резерв“ като дребен независим кинаджия, а след това обиколих света“, споделя култовият режисьор.

„Той винаги е бил много стилен, но тук си завладян от действащите лица. Брад Пит беше великолепен, също и Ди Каприо, двамата бяха страхотни”, коментира Дана Кенеди, журналист от „Дейли Бийст”.

„Преди всичко, доскуча ми. Пълна скука. Дори не говорим за кино, това е просто копиране на кино, без роли. Просто глупаво, толкова съжалявам….”, каза Йозеф Хофман, журналист от RTL Люксембург.

„Насилие… Много насилие.. Кръв”, каза за филма Уадад Хашишу, журналист от Хонаалирак.

"Имало едно време в Холивуд“ е включен в конкурсната програма на Кан 2019, а ако Тарантино триумфира с нова „Златна палма“ в събота, той ще влезе в тесния кръг на режисьорите с дубъл на фестивала, редом до Франсис Форд Копола, Шохей Имамура, Емир Кустурица, Кен Лоуч, Люк и Жан-Пиер Дарден.

Брад, Лео и Куентин в екип са гаранция за пълни каси, но дали филмът ще хване окото на журито? Това тепърва предстои да се разбере.