Харизанов и Ганев: Не подценявайте ролята на Цветанов за победата на ГЕРБ

Факторът от президентството е в губещ отбор

Георги Харизанов и Димитър Ганев

Георги Харизанов и Димитър Ганев

"Факторът от президентството е в губещ отбор, а Делян Пеевски не влияе на резултата на ДПС. Цветан Цветанов впечатли с поведението си след кризата". Това заяви пред Нова ТВ политическият анализатор Горги Харизанов. "ГЕРБ направиха много неща както трябва в тази кампания. Не подценявайте ролята на Цветанов", каза още Харизанов по повод победата на ГЕРБ на евроизборите. 

"Загубата на БСП говори за пасива, който може да се прехвърли и към президентството. Не може да се отчита мажоритарен вот при ДПС, защото те приличат на БСП- имат партийна принадлежност", коментира социологът Димитър Ганев. "ВМРО не е прескачала повече от 50 000 души, но очевидно силната кандидатура на Ангел Джамбазки мобилизира патриотичния вот. Имаше тих Цветанов, работещ на терен през кампанията", допълни Ганев. 

"БСП показват добри резултати, но тя си има тавани на подкрепа. Опита се да се отвори, но не се случи. ДПС спечелиха гласове под своите очаквания, тъй като ДОСТ е нанесла по-трайна щета", коментира Първан Симеонов.