Грузинският премиер: България е в топ 10 на нашите търговски партньори

България допринесе отношенията между Грузия и НАТО да са толкова задълбочени, динамични и добри, заяви Мамука Бахтадзе

Мамука Бахтадзе

Мамука Бахтадзе

Икономическите ни отношения се развиват много бързо и позитивно. България вече е в топ 10 на нашите търговски партньори.

Това каза грузинският министър-председател Мамука Бахтадзе след приключването на срещата му с българския премиер Бойко Борисов. "Работим усилено за разширяване на нашите инфраструктурни и транспортни връзки. Тук говоря главно за Черно море. Разбрахме се за създаването на един изцяло нов дигитален коридор, който ще свързва България и Грузия. Това ще е уникален проект. Искам да благодаря на Бойко Борисов и България за подкрепата им за нашето членство в ЕС, както и за териториалната цялост на страната ни. През тази година Грузия направи още по-солидни връзки с ЕС. Плавно се сближаваме и това засилва още повече доброто състояние на нашата страна. Пътят ни към ЕС ще отвори още повече възможности за Грузия", категоричен беше Бахтадзе.

"Отношенията между Грузия и НАТО никога не са били толкова задълбочени, динамични и добри, за което България също много допринася. Руската федерация продължава все още да окупира 20% от територията на Грузия, което подкопава икономическото ни развитие. Ние сме за мирно решение на проблема, но само твърдата международна реакция ще донесе разбирателство и мир. Искам да ви поздравя за днешния празник 140 години от приемането на Търновската конституция. Искам да благодаря за топлото посрещане", завърши грузинският премиер.