Група Сигнал с черноморско турне срещу чалгата

Не може да отъждествяваме българите с най-просташката музика, отбеляза вокалистът Йордан Караджов

вокалистът Йордан Караджов

вокалистът Йордан Караджов

Група "Сигнал", която догодина ще отбележи своя 40 рожден ден, това лято излезе по родната черноморска сцена в поход срещу чалгата.

"Винаги сме били против чалгата, не само на това турне. Не може едно общество да се отъждествява с най-просташката музика. Това не е попфолк, а чиста чалга. Разочарован съм. Въпреки че наскоро започнаха да се очовечават – пуснаха няколко балади", категоричен бе вокалистът на рок-бандата Йордан Караджов.

Музикантът отбеляза в студиото на "България он Еър", че фактът, че пълнят залите при всяко свое участие, означава, че рок музиката има надежда да си възвърне величието от близкото минало. 

Тъй като турнето на "Сигнал" по Черноморието съвпада с акциите на Валери Симеонов срещу шумните събития на морето, резонен бе и въпросът дали Караджов подкрепя действията на вицепремиера.

"Абсолютно! Трябва да имаш смелост да тръгнеш срещу съдържателите на заведенията в Слънчев бряг. Дълги години в България имаше усещане за несправедливост. Надявам се Симеонов да спечели войната, тъй като това е пътят", подчерта вокалистът.

Фронтменът на бандата разкри, че скоро ще пуснат ново парче с име "Просяк или крал", записана в лондонското студио "Abbey Road", където са записвали The Beatles, Pink Floyd, Queen и други велики групи.