Грипната епидемия в Стара Загора, Видин и Бобов

Възобновяват учебните занятия на територията на област Пазарджик

Снимка: архив

Снимка: архив

На територията на областите Видин и Стара Загора, както и в община Бобов дол, е обявена грипна епидемия в сила от днес, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. 

До 26 януари 2018 г. дните са обявени и за неучебни в област Стара Загора и община Бобов дол, а поради висока заболяемост от грип е предписано да не се провеждат учебни занятия за същия период и в две учебни заведения в град Дупница, едно учебно заведение в село Невестино (община Невестино) както и в учебно заведение в село Раждавица (община Кюстендил). По информация на министерството засега на територията на област Видин няма основания за обявяване на грипна ваканция.

Считано от днес (24 януари) е взето решение за възобновяване на учебните занятия на територията на област Пазарджик. Другите противоепидемични мерки остават в сила.

До второ нареждане в общините, с обявена грипна епидемия, се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и провеждането на профилактични имунизации.

Картината е динамична, като Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки.