Графити фестивал се провежда в София

Над 45 артисти се включват със своите творби и демонстрации в САТ фестивала

В закрития скейтпарк в столицата днес се провежда Графити фестивал с участието на големи таланти. Всеки може да види графити, картини и фотографии на някои от водещите графити артисти в България. Освен това се организират и демонстрации на някои от най-добрите български скейтъри. Фестивалът се провежда за втора година. Над 45 артисти се включват със своите творби и демонстрации в САТ фестивала. За тях графитите са изкуство и начин да изразиш себе си.

Да рисуваш със спрей не е толкова сложно, но се изисква техника, която може да се усъвършенства с времето. Това е една добра възможност да покажеш своето улично изкуство в закритата среда на скейтпарка.

"Целта на фестивала е да събере на едно място най-добрите примери за български графити. Идеята е да съберат на едно място и да се покаже по-добрата страна на графитите", заяви Атанас Леваков - организатор на САТ фестивала.

Идеята е фестът да се провежда всяка година, да обединява различните видове ърбан култура и да дава поле за изява на уличните артисти.