"Господари на ефира" разкриха нова схема за студенти - "златни кокошки" в Медицински университет

Сега проговаря и една от ужилените студентки, която разкрива как е станала жертва

Поредно разкритие направиха "Господари на ефира. Припомняме, че в последните дни лъснаха фрапиращи факти от дейността на фирма, набирала чуждестранните кандидати за обучение, последваха и обвинения за шестима души след акцияна ГДБОП и ДАНС в Медицински университет-София.

Престъпната група е осигурявала на чуждестранни студенти безпроблемен прием и завършване на университета. Като ръководител на групата е посочен бившият ректор на Медицинския университет – проф. Ваньо Митев. Сега проговаря и една от ужилените студентки, която разкрива как е станала жертва на схемата. Става въпрос за гръцка студентка, която се е превърнала в златна кокошка. Момичето е дало близо 53 000 евро. Първоначално тя се е свързала с гръцката посредническа фирма Best Studies, от където са я препратили към българските ѝ колеги "Интер Хекс". Там са ѝ казали, че познават всички - заместник ректор, ректор и т.н.

Записаната по втория начин студентка обаче се оказала нелегална. По време на колоквиум тя дала книжката си и така лъснала измамата. Заедно със скрита камера момичето отива да поиска сметка на Наско Циканделов от фирма "Интер Хекс". По време на срещата става ясно къде отиват парите и кой се облагодетелства от приема на студенти по втория начин. Циканделов първоначално обвинява гръцкия си колега. По думите му първо е взел 13 000, след това сумата става 2000. Така и не става ясно къде е разликата между двете суми.