Гонзо критикува Петрович: С назначението в ЦСКА си плюе на авторитета

Нямаше нужда от тази работа на стари години, констатира бившият футболист на "Левски"

Георги Иванов - Гонзо

Георги Иванов - Гонзо

Бившият футболист, треньор и директор на Левски Георги Иванов е останал много разочарован от факта, че Люпко Петрович е приел да работи в ЦСКА. 

"Изненадах се, че отива в ЦСКА. Според мен, нямаше нужда от тази работа. На стари години да си плюеш на авторитета... Без да го обиждам, много го уважавам. Той винаги ще бъде уважаван от всички левскари. Аз просто не бих постъпил така. Вижте нормално е да се допускат загуби. Левски ще се оправи, трябва да се прояви търпение към треньора. "Синята" публика заслужава да гледа силен отбор. Нормално е да има по-малко хора на стадионите. За мен тимът трябва да има солидна основа от футболисти, които да играят от по-дълго време в отбора и да са истински левскари.

Другото много важно нещо е липсата на лидер. Трябва човек, който да поведе отбора, да го избута на върха. Левски има дупки в селекцията. Не говоря за една-две. Трябват му 13-14 класни играчи, от които всеки да може да поеме отговорност. Когато намерят това, тимът ще е там където трябва. Харесвам всички българи в Левски. Не може да има 18 чужденци и трима българи. Добрият футболист е този, който може да издърпа отбора в тежко положение. Хората искат да виждат, дори Левски да не печели всеки мач, поне да играе красиво и всеки мач за победа. Това е в ЕГН-то на Левски. Не съм запознат с работата на Павел Колев. Той ми е приятел повече от 20 години и му пожелавам успех. Ако някой смята, че с неговото идване нещо ще се промени с магическа пръчка, много се бърка", коментира Гонзо пред "Канал 3".