ГЕРБ: Трябва да се правят политики за Здравеопазването, а не политика от Здравеопазването

Искам да започна своето изказване с приветствие и поздрав на всички български лекари, които днес, в деня на Св. Иван Рилски Чудотворец, празнуват своя празник.     Това заяви председателят на Здравна комисия и депутат от ГЕРБ д-р Даниела Дариткова по време на разискванията по вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“ на тема „Здравеопазване“.

Сектор "Здравеопазване" се нуждае наистина от надпартиен консенсус и е много полезно да си припомняме една фраза, която, за съжаление, често забравяме: "Трябва да се правят политики за Здравеопазването, а не политика от Здравеопазването", каза тя. 

"В цялата процедура на този вот на недоверие вие отново направихте демонстрация на това как не се търси съгласие. Тръгнахте по села и паланки да представяте своята програма с претенциозното заглавие :"Визия за България" , но не чухте хората.   Те не очакват от нас непрекъснато да спорим и да се караме. Ние никога не сме отричали нашата политическа отговорност, но и вие трябва да поемете своята“, заяви председателят на Здравна комисия. 

Предложенията ви звучат като стари лозунги срещу капитализма, обясни още Дартикова