Георги Марков: Борисов не се превърна в следовател по случая "Скрипал"

Рано или късно смъртното наказание ще бъде въведено в Европа, смята депутатът от ГЕРБ

Георги Марков

Георги Марков

Господин Станишев, моите съболезнования, но вашата песен е изпята. Така депутатът от ГЕРБ Георги Марков започна анализа си на политическата ситуация в Германия и Западна Европа в студиото на Нова тв. Припомняме, че след гласуването в Бавария анализатори прогнозираха трудни времена за управлението на Ангела Меркел. Има нов шанс за консервативна срещу либерална Европа, както и ръст на крайните националисти. Последните дни сложиха пръст в раната на континента - гостоприемство, мигранти, страх от ислямизация, политическа употреба на всички тревоги на населението. 

"Меркел си отива, но завлича всички със себе си", заяви Георги Марков. По негови думи през 2015 г. канцлерът на Германия каза "Елате, ще се справим", но тя не се справи. "В рамките на 10 месеца тя трябваше да се справи с тежко убийство от афранистанец, убито малолетно момиче, отново от афганистанец, убийство на млад германец в Кемниц. Германците излязоха да протестират за първи път след 1989 г. След това последва отново убийство на момче и накрая стигаме до последния случай в Кьолн", посочи Марков.

Той беше категоричен, че "Алтернатива за Германия" вече е втора политическа сила. Според него тя е на път да стане първа в източния блок.

"Политическата реалност в Европа наподобява тази през 1989 г., съществува политическа криза на традиционните партии", добави Марков. 

"В момента в Европа настъпва Виктор Орбан, който държи на християнския и социален характер на държавата си... Орбан е визионерът на антинеолибералния модел. Преди три години той го каза в Трансилвания, че това ще се случи... Прогресистите настъпват. Аз не ща Бойко да се жени за мъж!... Преди дни Макрон с неговия прогресизъм се снима с две голи африкански момченца, едното от които показва среден пръст на камерата, а другото го целува по врата! Е, не ща такъв прогресизъм!", заяви Марков. 

Той отбеляза още: "Ние сме смирен народ, добре сме с европейските началници. България даде ясно послание на Западна Европа, че не приема джендър идеологията. БПЦ за пръв път би камбаната срещу джендър идеологията. Българският министър-председател за втори път категорично отказа да изгони руски дипломат по случая "Скрипал", защото той знае, че по нашата конституция всеки е невинен до доказването на противното. Борисов не се превърна в министър-председател - следовател. Не му е работа да разследва никакви доказателства нито в България, нито във Великобритания. Негова работа е да управлява страната... Не е ли Борисов, нямаше да съм депутат", коментира още политикът.

Депутатът от ГЕРБ заяви, че отмяната на смърното наказание е грешка. Според него то рано или късно ще бъде въведено в Европа.

Запитан дали може да имаме нов вицепремиер след спорното изказване на Валери Симеонов за майките с увреждания, Марков заяви: "Не съм го чул, защото вчера бях в Унгария. Това е работа на министър-председателя. Той го е назначил, той може да го махне. Не ми е работа аз да коментирам тези неща"