Георги Харизанов: Има достатъчно време ГЕРБ да обърнат мача

В казуса с апартаментите законът не е нарушен, казусът е етичен, заяви политическият анализатор

Георги Харизанов

Георги Харизанов

Според политическия анализатор Георги Харизанов щетата от скандала върху ГЕРБ ще стане ясна след изборния ден. „Има достатъчно време мачът да се обърне, това да се превърне в позитив и този паралел между ГЕРБ и БСП за пореден път да избоде очите на аудиторията, защото има етични нарушения и добре, че няма законови”, каза той в студиото на Нова телевизия.

Харизанов заяви, че Цветан Цветанов не би позволил да бъде заплаха или негатив за представянето на ГЕРБ и нейните резултати. Той беше категоричен, че законът не е нарушен, а казусът е етичен. Ето още какво коментира Харизанов.

„На изборите ще видим колко голяма ще е щетата от случилото се. Всичко останало са само теории. Има достатъчно време мачът да се обърне и случващото се от щета да се превърне в позитив за ГЕРБ. Когато Цветан Цветанов се върне в България, ще стане ясно дали ще има действия и срещу него. Ясно е, че той никога няма да заплаши резултатите на партията. Неговото отношение винаги е показвало, че той е склонен да се жертва в името на общия интерес, ако това наистина се налага. Не мисля, че можем да говорим за края на ерата „Цветанов”. Не виждам и смисъл. Тук има етичен казус. Този казус дразни толкова много, защото това най-много дразни хората. Ако чуете, че милиарди се прехвърлят от едно министерство на друго, това хората не могат да си го представят. Но когато става дума за кола, апартамент, това предизвиква въпросния микс от емоции. Законов проблем няма и това стана ясно веднага. Казусът е етичен. Оценките за последствията се дават на избори. Начинът, по който се решава проблема, показва и разликата между ГЕРБ и останалите. При Цветанов има замяна на апартаменти. Заради това и твърдя, че казусът е етичен. Скандалите в БСП тепърва ще избухват. След окончателното определяне на листите там ще има сериозно напрежение. Заради това и твърдя, че ГЕРБ още могат да обърнат мача. Ако ГЕРБ останат първа политическа сила, не виждам смисъл и причини да се търси промяна в управляващата коалиция.”