Ген.Кирчо Киров драматично: Искат да ме убият, подготвил съм документи за чужди служби

По никакъв начин не искам действията, които ми се вменяват да бъдат свързани с президента Георги Първанов,

 Бях осъден на 15 години в изключително бърз процес при удивителен синхрон между прокуратурата и военния съд. Зная кои са поръчителите на делото срещу мен и кои са техните политически ментори. Подготвил съм комплект документи, съдържащи факти, събития, конкретни данни,  които да разобличат тези поръчители. Депозирал съм тези документи на надеждно място, защото се опасявам , че би могло да се случи нещо с мен или с членовете на моето семейство.  Действително изпитвам опасения за своята сигурност, каза драматично бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров осъден на 15 години, в "Здравей, България"  на Нова телевизия.

Документите ще бъдат предоставени както на наши и чужди медии, така и на партньорски служби. Това ще стане, когато преценя за необходимо, заяви бившият шеф на разузнаването.

По никакъв начин не искам действията, които ми се вменяват да бъдат свързани с президента Георги Първанов, многозначително обясни той.

Присъдата ще я обжалваме, тя е неприемлива за мен и за моята защита, каза той.  Повтори, че е осъден в добре режисиран процес. Бях осъден единствено и само на на основание на показанията на един единствен  човек. Аз съм утвърждавал тези средства на  основата на изключително мотивирани документи, подготвени от този човек. Аз не съм ги виждал тези пари, живеех с убеждението, че те отиват пои предназначение.  каза ген. Киров.

Няма нищо класифицирано, в това което съм произнесъл пред вас и във вашето студио. Случаят с осъдения в Иран българин Живко Русев беше вече широко известен на медиите, каза още той.