Ген. Атанас Атанасов: Случаят с Бенчо Бенчев беше удар по фасадната опозиция

Правосъдният министър е сезирал ДАНС, МВР и прокуратурата за срива в Търговския министър, значи има данни за саботаж, заяви председателят на ДСБ

Ген. Атанас Атанасов

Ген. Атанас Атанасов

Фактите по случая "Бенчо Бенчев" са очевидни. Този скандал обаче вече остаря. Очевидно тук има политическа обвързаност. По този случай възникват два въпроса, а именно: защо след като е очевидно, че има политически чадър, фирмата на Митьо Очите има лиценз за охрана от МВР. Това каза председателят на ДСБ ген. Атанас Атанасов в ефира на БТВ.

В България корупцията управлява, убеден е той. „Бенчо Бенчев е избран за зам.-председател на Общинския съвет в Бургас с подкрепата на управляващата партия. Без гласовете на ГЕРБ в Бургас не може да се случи нищо. Удобно е тази дъвка да се пусне сега целенасочено, за да се удари фасадната опозиция", категоричен е Атанасов.

Той коментира и срива в Търговския регистър. "От една седмица в България не работи Търговският регистър. Това е срив на търговския оборот в държавата. Правосъдният министър е сезирал ДАНС, МВР и прокуратурата, значи има данни за саботаж. Трябва да се види кой има интерес да заличава следи. Как може две години и половината след оставката на Христо Иванов, той да бъде обвиняван за всичко“, попита ген. Атанасов. Според него в основата на скандалите стои ненанаказаната корупция по висшите етажи на властта.

Той отбеляза, че е притеснително, че премиерът еднолично управлява нашите общи пари. „Постоянно се раздават едни пари на калпак, за да се купува политическо влияние", каза още лидерът на ДСБ.