Гръцки медии хвалят Каракачанов: Добре, че са българите, да кажат истината за македонския език

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

"Българският вицепремиер и министър на отбраната има смелост да каже истината", коментират в Гърция изказването на Каракачанов, че "македонски език не съществува".

Противниците на договора от Преспа подкрепят изцяло позицията на Каракачанов.

Министър Каракачанов и мнението му, че "македонски език не съществува" се използва от гръцките интернет медии за доказателство срещу позицията на Заев. Заглавията на публикациите са "Добре, че са българите, да кажат истината" и "София опровергава Ципрас".

Публикуван е пълният текст на изказването на министър Каракачанов и възможността София да упражни вето по приемането на Скопие в НАТО е Евросъюза. "Няма да приемем хора с неясни възгледи и внедрявайки задкулисно "македонски език", което заяви българският вицепремиер, се поставя в акцент от публикациите в Гърция.

Следват коментари с обвинения, че Ципрас не е защитил гръцките позиции в договора от Преспа, докато България следи да не се фалшифицира историята.

Още през 2009 година гръцкият Върховен съд реши, че "македонски език не съществува", а има дори изказване на гръцки депутати, че в Скопие говорят на "български диалект".